Ořechová "bábovka"

15.03.2023



Pokud už můj blog sledujete déle, víte, že občas mám ráda pečení klasiky. Jsem ale zastánce zdravého stravování, proto bez úprav receptu to nejde...


1 hrnek ovesné mouky

1 hrnek špaldové mouky

1 hrnek cukru xylitol (víte, že existuje také moučkový?)

1 hrnek mletých vlašských ořechů

1 balíček prášku do pečiva s vinným kamenem

2 ks "šťastné" vejce

1 hrnek rostlinného mléka

1/2 hrnku kokosového oleje + na vymazání formy

vanilkového extraktu


Troubu předehřejeme na 180°C. Mezitím smícháme suché i mokré ingredience. Důkladně promícháme, vznikne nám lité těsto. Formu i když použijeme silikonovou, tak vymažeme kokosovým olejem. Těsto do formy vylijeme a dáme péct do trouby na zhruba 50 minut. Propečenost zkontrolujeme pomocí špejle. Po upečení necháme bábovku lehce vychladnout, poté vyklopíme. Nakonec pocukrujeme xylotilem.