Ořechová roláda bez mouky

25.01.2021

I návštěvu můžete přivítat zdravě... Není nad to mlsat zdravě..


5 "šťastných" vajec - bílky a žloutky zvlášť

100g pekanových ořechů - mletých

5-10g cukru - erythritol

špetka soli

jedlá soda


190g Ricotta

90g bilý řecký jogurt

pár kapek vanilkového extraktu

50g pekanových ořechů - mletých

čekankový sirup - podle chuti

Bílky vyšleháme se špoutkou soli, do tuha. Opláchneme šlehací metlu a vyšleháme do pěny žloutky s cukrem. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme sníh. Ořechy nameleme, přidáme špetku jedlé sody. Postupně přisypáváme ořechy smíchané se sodou a mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Dáme péct na 180°C , po dobu 15min. Po upečení ještě teplé i s pečicím papírem a dáme vychladit. Ricottu a jogurt vyšleháme, přidáme sirup, extrakt. Ořechy vmícháme do krému už ručně. Vychlazenou roládu rozbalíme, pomažeme krémem a zarolujeme nazpět. Necháme ztuhnout v pečicím papíru. Nakonec můžeme pocákat čokoládou a posypat ořechy.