Ořechová roláda bez mouky
I návštěvu můžete přivítat zdravě... Není nad to mlsat zdravě..
5 "šťastných" vajec - bílky a žloutky zvlášť
100g pekanových ořechů - mletých
5-10g cukru - erythritol
špetka soli
jedlá soda
190g Ricotta
90g bilý řecký jogurt
pár kapek vanilkového extraktu
50g pekanových ořechů - mletých
čekankový sirup - podle chuti
Bílky vyšleháme se špoutkou soli, do tuha. Opláchneme šlehací metlu a vyšleháme do pěny žloutky s cukrem. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme sníh. Ořechy nameleme, přidáme špetku jedlé sody. Postupně přisypáváme ořechy smíchané se sodou a mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Dáme péct na 180°C , po dobu 15min. Po upečení ještě teplé i s pečicím papírem a dáme vychladit. Ricottu a jogurt vyšleháme, přidáme sirup, extrakt. Ořechy vmícháme do krému už ručně. Vychlazenou roládu rozbalíme, pomažeme krémem a zarolujeme nazpět. Necháme ztuhnout v pečicím papíru. Nakonec můžeme pocákat čokoládou a posypat ořechy.