Ovesná kaše přes noc
Pro rychlý start, rychlá snídaně...
Připravte si snídani předem a neztrácejte ráno čas. Kaši dáte přes noc do lednice, ráno doplníte sezónním ovocem a snídaně je na světě. Rychlé, že ano?!
110ml sojového mléka (použila jsem vanilkové)
30g ovesných vloček
10g chia semínek
špetka skořice
pár kapek vanilkového sladidla Flavdrops
80g vypeckovaných švestek
5g kukuřičného škrobu
pár kapek extraktu z pravé vanilky
100ml vody
Večer si nachystáme kaši. Používám na přípravu kaše shejkr. Smícháme mléko, vločky, chia semínka, skořici a sladidlo. Důkladně promícháme či proklepeme a necháme přes noc v lednici.
Druhý den ráno si připravíme švestky. Vypeckované a nakrájené švestky povaříme se škrobem a vanilkou. Vaříme dokud se švestky nerozvaří a voda trochu nezhoustne. Nakonec kaši ze shejkru přendáme do sklenice, přidáme hotové švestky a podáváme.
Můžete počkat než švestky vychladnou ;).