Ovesná kaše přes noc

23.08.2022

Pro rychlý start, rychlá snídaně...



Připravte si snídani předem a neztrácejte ráno čas. Kaši dáte přes noc do lednice, ráno doplníte sezónním ovocem a snídaně je na světě. Rychlé, že ano?!


110ml sojového mléka (použila jsem vanilkové)

30g ovesných vloček

10g chia semínek

špetka skořice

pár kapek vanilkového sladidla Flavdrops 


80g vypeckovaných švestek

5g kukuřičného škrobu

pár kapek extraktu z pravé vanilky

100ml vody

Večer si nachystáme kaši. Používám na přípravu kaše shejkr. Smícháme mléko, vločky, chia semínka, skořici a sladidlo. Důkladně promícháme či proklepeme a necháme přes noc v lednici.

Druhý den ráno si připravíme švestky. Vypeckované a nakrájené švestky povaříme se škrobem a vanilkou. Vaříme dokud se švestky nerozvaří a voda trochu nezhoustne. Nakonec kaši ze shejkru přendáme do sklenice, přidáme hotové švestky a podáváme.

Můžete počkat než švestky vychladnou ;).