Palak paneer s tofu a indickým chlebem NAAN

23.02.2021

Palak je naše záchrana. Je rychlý, tudíž pokud nestíháte ideální. Navíc nikoho neurazíte a každý pochutná, to mi věřte. Pokud však nejíte tofu nebo chcete prostě změnu, dejte místo tofu jiný sýr na opekání či maso, pokrajené na malé kousky. Pravý Palak paneer je ze sýra paneer, tak můžete zkusit i ten.


Indické chléb NAAN: 

3 lžíce bílého jogurtu

1 "šťastné" vejce

sůl

1 lžíce olivového oleje

5 lžic vody

2 stroužky česneku

2 lžičky kypřícího prášku do pečiva - BIO

1 lžička sody na pečení


česnek ( podle chuti )

1 lžíce másla

Indická špenátová omáčka:

2 stroužky česneku 

1cm kus zázvoru

olivový olej

sůl, pepř, kurkuma, gram masala, kmín celý

50g pokrajených cherry rajčat

250g baby špenátu

100ml kokosového mléka v plechovce

150g tofu ( uzené )


Oloupaný zázvor s česnekem nakrájíme na jemno. ( TIP Použijte sekáček z ponorného mixéru ) V hrnci rozehřejte olivový olej, nepouživejte extra virgin olivový olej, ten patří do studené kuchyně. Po osmažení základu přidáme koření. Trochu se směs připálí, to je u koření normální. Však neotálejte a přidejte nakrajená rajčata. Po 10-ti minutách přidejte špenát. Nechte jen chvilku zavadnout a pak vypněte oheň. Směs následně s přidáním kokosového mléka rozmixujete. Nakrájené tofu osmažíme na sucho vedle na pánvi. po osmažení přidáme. Dalším je příprava těsta. Ingredience na těsto pouze smícháme, kdy po chvíli hnětení získáme kompaktní těsto. Těsto rozdělíme na šest podobných dílů. Z každého dílu, vyválíme placku postačí prsty, musí být ale tenké. Placky pečeme na sucho na pořádně rozehřáté pánvi. Pečeme na jedné straně 1-2 minuty a pak už jenom 30 sekud finálně. Na straně se objeví tmavé bublinky, po pečení. Mezitím si připravíme mazaní na placky, které musíme pomazat ještě teplé. Stroužky česneku utřeme a přidáme do rozpuštěného másla. Servirujeme pohromadě.