Pečená dýňovka

05.09.2019

Pečená polévka...



Pečená polévka je efektivní, snadná a rychlá... Mezi pečením zvládnete kupu dalších věcí. Opravdu super věc.


Proč peču? - jednoduchá odpověd, no protože si zelenina uchová všechny živiny a krásně se chutě při pečení propojí. 

1 Hokaido dýně ( jediná dýně, která se musí louoat )

1 červená cibule ( barva cibule ovlivní barvu polévky )

1 lžíce pasty z černého česneku - BIO

1/2 lžíce datlového sirupu

sůl, pepř, chili

2 lžíce kokosového oleje

1/2 lžice solného květu

cca. 500ml vody

pár kapek citrónu

  • Předehřejeme si troubu na 175°C. Mezitím si dýni rozdělíme, vydlabeme semínky a nakrájíme na menší kousky. Dýni dáme do pekáčku a přidáme sůl, pepř, chili, cibuli, pastu z česneku, datlový sirup a kokosový olej. Dáma péct na 35 minut. Dýni vyndáme a necháme chvíli vychladnout. Přidáme vodu a rozmixujeme dohladka. Rozmixovanou polévku dáme do hrnce, provaříme a dochutíme, solným květem a citrónem.