Pečená mrkev, černá čočka BELUGA a fazolový hummus
Občas nemám vymyšlený konkrétní recept, podívám se do lednice a recept mě ihned napadne.... takhle to bylo i v tomto případě, ale recept za vyzkoušení rozhodně stojí.
cca. 150g černé čočky BELUGA
4 ks mrkví
hrst baby špenátu
400g uvařených bílých fazolí
lžíce tahini pasty - sezamová pasta
sůl, pepř, kmín
citronová šťáva
olivový olej
Mrkve očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přendáme na plech, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Pečeme při 190°`C po dobu 30 minut, přičemž ihned po upečení přidáme baby špenát. Necháme špenát ,,zavadnout". Mezitím uvaříme čočku v osolené vodě, čočku vaříme cca. 25 minut a poté slijeme. Dalším je hummus, u kterého je postup snad jasný. Fazole scedíme a rozmixujeme s olivovým olejem, šťávou, solí, pepřem, kmínem a tahini pastou. Podle hustoty přidáváme olej. Servírujeme vše společně.