Pečená mrkev, černá čočka BELUGA a fazolový hummus

08.05.2024


Občas nemám vymyšlený konkrétní recept, podívám se do lednice a recept mě ihned napadne.... takhle to bylo i v tomto případě, ale recept za vyzkoušení rozhodně stojí.


cca. 150g černé čočky BELUGA

4 ks mrkví

hrst baby špenátu

400g uvařených bílých fazolí

lžíce tahini pasty - sezamová pasta

sůl, pepř, kmín

citronová šťáva

olivový olej


Mrkve očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přendáme na plech, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Pečeme při 190°`C po dobu 30 minut, přičemž ihned po upečení přidáme baby špenát. Necháme špenát ,,zavadnout". Mezitím uvaříme čočku v osolené vodě, čočku vaříme cca. 25 minut a poté slijeme. Dalším je hummus, u kterého je postup snad jasný. Fazole scedíme a rozmixujeme s olivovým olejem, šťávou, solí, pepřem, kmínem a tahini pastou. Podle hustoty přidáváme olej. Servírujeme vše společně.