Pečený losos v papilotě s bramborami

15.12.2020

Asi nejlepší úprava ryby...

Díky pečicímu papíru nasaje ryby veškeré chutě, šťáva zůstane uvnitř. Je to skvělá rychlovka do trouby.

200g filet ryby

olivový olej

svazek jarní cibulky

6 cherry rajčat

sůl, pepř

sušený mědvědí česnek (či jiné koření,bylinky, které máte doma)

7 malých brambor (které, se nemusí loupat)

Filet ryby překrojíme napůl. Osolíme, opepříme a necháme vsaknout. Připravíme si brambory, ty omyjeme a potom nakrájíme na čtvrtky. Brambory v pekáčku okořeníme, osolíme a opepříme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby na 180°C. Dále si připravíme list papíru na pečení. Pod rybu dáme pár kapek oleje, aby se ryba nepřipekla k papíru. Takže na papír dáme olej, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, koření, rajčata rozkrojená napůl a zabalíme, do takového baličku. Balíčky skládáme na pekáč aa pečeme v troubě,  s bramborami 20min. Po 20min vyndáme, vidličkou zkusíme upečení brambor a podáváme.