Pečený losos v papilotě s bramborami
Asi nejlepší úprava ryby...
Díky pečicímu papíru nasaje ryby veškeré chutě, šťáva zůstane uvnitř. Je to skvělá rychlovka do trouby.
200g filet ryby
olivový olej
svazek jarní cibulky
6 cherry rajčat
sůl, pepř
sušený mědvědí česnek (či jiné koření,bylinky, které máte doma)
7 malých brambor (které, se nemusí loupat)
Filet ryby překrojíme napůl. Osolíme, opepříme a necháme vsaknout. Připravíme si brambory, ty omyjeme a potom nakrájíme na čtvrtky. Brambory v pekáčku okořeníme, osolíme a opepříme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby na 180°C. Dále si připravíme list papíru na pečení. Pod rybu dáme pár kapek oleje, aby se ryba nepřipekla k papíru. Takže na papír dáme olej, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, koření, rajčata rozkrojená napůl a zabalíme, do takového baličku. Balíčky skládáme na pekáč aa pečeme v troubě, s bramborami 20min. Po 20min vyndáme, vidličkou zkusíme upečení brambor a podáváme.