Perníkové muffiny
Připravte si nejlepší muffiny. Jedná se o zdravou variantu muffinu, se kterými neuděláte chybu. Muffiny jsou vláčné, měkké a svěží.
70g mouky z ovesných vloček
45g lískových ořechů - jemně mletých
50g špaldové celozrnné mouky
1 "šťastné" vejce
50g xylitol - březový cukr
1 lžička kypřícího prášku s vinným kamenem BIO
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
1 lžíce holandského kakaa
140g kefírového mléka
60g řepkového oleje
1ks nastrouhaného jablka
60g hořké čokolády (60-80% kakaa)
Nejdříve si odvážíme suché a mokré ingredience. Společně promícháme. Pokud je těsto moc řídké přidejjte kefír, pokud naopak přidejte lískové ořechy, záleží totiž na jablku. Poté těsto přendáme do připravených papírových košíčků. Košíčky vyskládejte formu na muffiny, nedávejte pouze samotné košíčky, zabráníte tak "rozpliznutím" muffinu. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu cca. 20 min. Po upečení nechte muffiny vychladnout.