Perníkové muffiny

03.05.2022



Připravte si nejlepší muffiny. Jedná se o zdravou variantu muffinu, se kterými neuděláte chybu. Muffiny jsou vláčné, měkké a svěží.


70g mouky z ovesných vloček

45g lískových ořechů - jemně mletých

50g špaldové celozrnné mouky

1 "šťastné" vejce

50g xylitol - březový cukr

1 lžička kypřícího prášku s vinným kamenem BIO

1 lžička jedlé sody

1 lžička perníkového koření

1 lžíce holandského kakaa

140g kefírového mléka

60g řepkového oleje

1ks nastrouhaného jablka

60g hořké čokolády (60-80% kakaa)


Nejdříve si odvážíme suché a mokré ingredience. Společně promícháme. Pokud je těsto moc řídké přidejjte kefír, pokud naopak přidejte lískové ořechy, záleží totiž na jablku. Poté těsto přendáme do připravených papírových košíčků. Košíčky vyskládejte formu na muffiny, nedávejte pouze samotné košíčky, zabráníte tak "rozpliznutím" muffinu. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu cca. 20 min. Po upečení nechte muffiny vychladnout.