Pesto z pečených paprik

25.09.2019

Jednoduchá věc....

Pesto je jednoché a navíc rychlé. Pokud máte pesto schované v lednici máte vyhráno..


Pesto je jen o dobrých ingrediencí. Nepotřebujete mnoho ingrediencí ale potřebujete kvalitní....Pesto je drcení, nasekání, mixování někdy i jen pár ingrediencí. 


Pesto...Presto!

Vymyslete své originální pesto a vždy vyhrajte.. Pesto je z Itálie, inspirujte se italskou kuchyní


3 červené kápie

10g kešu ořechů

1 menší šalotka

50g parmazánu

sůl, pepř

olivový olej

  • Papriky omejeme a dáme na plech. Osolíme, pocákáme oleje..Papriky jen ugrilujeme v troubě, aby získaly černou barvu. Táké nastrouháme parmazán. Ogrilované papriky dáme do alobalu, kde se zapaří a změknou. Do mísy, od kvalitního foodprocesu, si připrávíme už olej, sůl, pepř, kešu ořechy a celou šalotku (pokrájí se mixováním). Papriky vybalíme z alobalu, odkrojíme konce se semínky, papriky oloupeme a přidáme do mixéru. Do mixéru přidáme nastrouhaný parmazán a rozmixujeme. Vše důkladně rozmixujeme a dochutíme podle potřeb, ale berte na vědomí že pesto bude v lednici, kde se promísí chutě....


Jaké pesto vymyslíte vy?... Pochlubte se sami :D

Držím palce...