Pesto z pečených paprik
25.09.2019
Jednoduchá věc....
Pesto je jednoché a navíc rychlé. Pokud máte pesto schované v lednici máte vyhráno..
Pesto je jen o dobrých ingrediencí. Nepotřebujete mnoho ingrediencí ale potřebujete kvalitní....Pesto je drcení, nasekání, mixování někdy i jen pár ingrediencí.
Pesto...Presto!
Vymyslete své originální pesto a vždy vyhrajte.. Pesto je z Itálie, inspirujte se italskou kuchyní
3 červené kápie
10g kešu ořechů
1 menší šalotka
50g parmazánu
sůl, pepř
olivový olej
- Papriky omejeme a dáme na plech. Osolíme, pocákáme oleje..Papriky jen ugrilujeme v troubě, aby získaly černou barvu. Táké nastrouháme parmazán. Ogrilované papriky dáme do alobalu, kde se zapaří a změknou. Do mísy, od kvalitního foodprocesu, si připrávíme už olej, sůl, pepř, kešu ořechy a celou šalotku (pokrájí se mixováním). Papriky vybalíme z alobalu, odkrojíme konce se semínky, papriky oloupeme a přidáme do mixéru. Do mixéru přidáme nastrouhaný parmazán a rozmixujeme. Vše důkladně rozmixujeme a dochutíme podle potřeb, ale berte na vědomí že pesto bude v lednici, kde se promísí chutě....
Jaké pesto vymyslíte vy?... Pochlubte se sami :D
Držím palce...