Pistáciové řezy

24.04.2024

Jak je u mě zvykem, tak tento dezert není vůbec složitý a časově náročný. Připravíte jej raz, dva ale je potřeba jej nechat alespoň 2h v lednici. 


4 "šťastná" vejce - bílky a žloutky zvlášť

80g třtinového cukru

80g špaldové mouky


250ml smetany ke šlehání

250g sýru Ricotta

30g pistáciového krému

pár kapek Flavdrops -  MyProtein


Nejprve si oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, šlehejte opravdu dlouho jelikož nepoužíváme kypřicí prášek. Ke žloutkové pěně střídavě přidáváme sníh a mouku, přičemž mícháme jemně, lehce. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, s plechem párkrát bouchneme (vyženeme totiž přebytečný vzduch) a pečeme cca. 20 - 25 minut v horkovzdušné troubě na 170°C.  Než se těsto upeče, vyšleháme si šlehačku ze smetany do tuha. Vyšleháme také ricottu, pistáciový krém a Flavdrops. Na závěr šlehačku a ricottu spojíme dohromady. Po dopečení a vychladnutí korpusu, jej rozdělíme na půl. Jednu polovinu potřeme krémem a přiklopíme druhou. Dáme do lednice lehce ztuhnout a rozehřejeme vysokoprocentní čokoládu s živočišným máslem. Řezy vyndáme z lednice a pocákáme čokoládou. Řezy vraťte zpět a nechejte min. dvě hodiny v lednici.