Placičky s tempehem

03.09.2019

Obědové placičky...

Tímto způsobem uděláte z nějak výrazné zeleniny, lahodný pokrm. Tohle překvapí svou chutí.



Patizon je druh zeleniny, která má chuť cukety ale vzhled dýně. Patizon má více druhů, ale ten klasický je bilý. Z patizonu hodně odkrojíte a poživatelné části není moc. Je to takový vzácný plevel, který se chytí snad všude :)


Patizon (jak čistím já) - Patizon rozpůlíme, jde to ztuha. Lžící vydlabeme všechna semínka uvnitř. Nakrájíme na plátky "podkovičky" a jednu po druhé oloupeme. Nskonec nakrájíme na požadovaný tvar.

900g patizonu

190g tempehu

250g sýru (Eidam...)

2 "šťastná" vajíčka

100g rýžové mouky

sůl, chili, česnek, paprika

Patizon očistíme, nakrájíme na menší kusky a nastrouháme na hrubším struhadle. Také nastrouháme i sýr, nezáleží na tom jak ho nastrouháme prozože se potom rozpustí. Tempeh nakrájíme a na suché pánvi osmahneme, po dobu 10minut. Nastrouhaný patizon smícháme s nastrouhaným sýrem a osmažením tempehem. Přidáme vejce, mouku a koření. Pečlive zamícháme a na plech, vyloženým pečícím papírem, tvarujeme malé placičky z těsta. Pečeme v troubě po dobu 40min na 180°C, horkovzduch. Celkem bude cca 18 placiček.


TIP: Do těsta můžete dát i třeba bylinky..