Pohanková galettes alias slaná palačinka s pečenými kápiemi
Máte rádi palačinky?... proto přináším zdravou variantu palačinek, mohou být k obědu nebo ke svačiné.
Pohanka je pro naše tělo zdravá. Obsahuje hodně fosforu a vápníku. Má oříškovou příchuť, tudíž okouzlí svou chutí.
palačinky:
250ml vody
1 "šťastné" vejce
125g pohankové mouky
sůl, pepř
300g červených kápií - paprik
2 větvičky rozmarýnu
lahůdkové droždí
sůl, pepř
olivový olej
zakysaná smetana
2 stroužky česneku
citronová šťáva
sůl
250g sýru FETA
Začínáme palačinky. Vejce, vodu, sůl, pepř smícháme a postupně přidáváme mouky při čemž hlídáme hustotu těsta. Kápie očistíme a nakrájíme na proužky. Ochutíme kořením, zakápneme olejem a pečeme cca. 30min na gril. Mezitím připravíme zakysanou smetanu s českem a nakrájíme fetu. Smetanu je smícháme s utřeným česnekem a kořením. Těsto chvilku odleží, na rozehřáte pánvi pečeme jednotlivé palačinky, celkem bude 8 palačinek. Hotové palačinky potřeme smetanou, poklademe paprikami a sýrem feta.
Hezký konec měsíce...