Pohanková galettes alias slaná palačinka s pečenými kápiemi

27.04.2020

Máte rádi palačinky?... proto přináším zdravou variantu palačinek, mohou být k obědu nebo ke svačiné.


Pohanka je pro naše tělo zdravá. Obsahuje hodně fosforu a vápníku. Má oříškovou příchuť, tudíž okouzlí svou chutí.

palačinky:

250ml vody

1 "šťastné" vejce

125g pohankové mouky

sůl, pepř


300g červených kápií - paprik

2 větvičky rozmarýnu

lahůdkové droždí

sůl, pepř

olivový olej

zakysaná smetana

2 stroužky česneku

citronová šťáva

sůl

250g sýru FETA

Začínáme palačinky. Vejce, vodu, sůl, pepř smícháme a postupně přidáváme mouky při čemž hlídáme hustotu těsta. Kápie očistíme a nakrájíme na proužky. Ochutíme kořením, zakápneme olejem a pečeme cca. 30min na gril. Mezitím připravíme zakysanou smetanu s českem a nakrájíme fetu. Smetanu je smícháme s utřeným česnekem a kořením. Těsto chvilku odleží, na rozehřáte pánvi pečeme jednotlivé palačinky, celkem bude 8 palačinek. Hotové palačinky potřeme smetanou, poklademe paprikami a sýrem feta.

Hezký konec měsíce...