Pohanková kaše
Změňte na podzim své chutě...
Pokud kaši neplánujeme dopředu, utvařte jí z pohanký lámanky. Lámanka je totiž oloupaná a na jemno rozemletá pohanka.
50g pohanky lámanky
200ml vanilkové rostlinné mléko
20g máku
5 švestek
skořice na posypání
lžíce domácího lísko-pekanového másla
- 90g lískových ořechů
- 20g pekanových ořechů
- lžíce kakaa
- postup ve článku > zde
Do hrnce nalijeme mléko a přidáme mák, pohanku. Provaříme, tím kaše zhoustne. Vařte jí do požadované hustoty, však myslete na to, že po vychladnutí kaše ještě zhoustne. Na dno misky dáme část nakrájených švestek, až na to kaši. Nakonec ozdoníme zbytkem nakrájených švestek, mletou skořicí a ořechovým máslem.