Pohankový slaný koláč se špenátem

26.02.2020

Odlehčená verze..


Nestíháte?...nevadí udělejte si tuhle rychlovku a budete superžena či supermuž.

Těsto:

130g pohankové mouky

1 žloutek "štastné" vajíčko

50ml kokosového oleje 

sůl

vlažná voda (začínáme na 5ml)


Náplň:

150g sýru Ricotta

2 "šťastná" vajíčka

100g sýru cheddar

80g čerstvého špenátu

1 cibule

sůl, pepř

Z mouky a oleje vytvoříme mezi prsty drobenku. K tomu přidáme sůl a vejce. S vodou opatrně, dodáváme podle stavu těsta. Přilejváme opravdu pomalu, musí vzniknou kompaktní těsto. Necháme odležet v lednici, to je důležité. Náplň vytvoříme smícháním ricotty s vejci. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přihodíme špenát a osolíme, opepříme. K ricottě přidáme nakrájený cheddar a směs z pánve. Těsto vymačkáme do dortové či koláčové formy. Náplň vylijeme na propíchaný vidličkou korpus. Pečeme cca. 30min, 180°C horkovzduch. Po vyndání z trouby bude nahoře zlatavá kůrka.