Polévka z celeru

20.04.2020

Nestíháte...nevadí, polévka to jistí...


Pokud už polévku,tak ale musí zaujmout. Nikdo nemá rád pořád stejné jídlo.

1 bulva celeru

2 mrkve

1 cibule

500ml vody

sůl, pepř

muškátový oříšek - mletý

1-2 lžičky domácí dochucovací směs *

olivový olej


toustový chléb

uzené tofu


Domácí dochucovací směs - vlastním ThermoMix, tudíž směs si dělám tam. Je to ale jednoduché do hrnce dáte kořenovou zeleninu, bylinky a koření, povaříte. rozmixujete a v malých skleničkách zamrazíte.

Celer a mrkev očistíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme do zlatava. Mezitím si na menší kousky nakrájíme celer a mrkev. Na základ hodíme celer s mrkví, poté zalijeme vodou a přídáme dochucovací ingredience. Po 20-ti minutách by měl být celer uvařený. Polévku rozmixujeme do hladka. Celozrnný chléb nebo uzené tofu si nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a sušíme v troubě na 200°C. Polévku ještě dochutíme podle své chuti.