Potravinová abeceda | B
Lichý týden je tady a sním i potravinová abeceda. Dnes pokračujeme písmenem B...
Tudíž jak už víte, každý lichý týden vyjde článek s potravinami začínající na stejné písmeno.
B....
Banány - žlutá bomba
Ačkoli banány působí nezajímavě, opak může být pravdou.. Banány obsahují hodně vápníku a antioxiantů, např. draslík. Jsou tvořeny vodou se sacharidy kdežto tuk a bílkoviny skoro žádné, cukr se objeví až postupem času, tím jak banány zrají..
Není vědecky dokázáno ale banány může pomáhat při hubnutí. Mají malý počet kalorií, navazují pocit sytosti. Nezralé bánány ale obsahují špatně stravitelné sachariidy.
Borůvky - nazýváno jako superpotravina...
Již od nedávna se borůvky používají jako lék. Působí jak na zrak, srdce, trávení... Jdou označovány za antioxidy. Patří mezi bubolovité ovoce, základní dělení je na dvě skupiny: zahradní a divoké. Zahradní jsou sice větší ale obsahují méně antioxidantů oproti divokým.
Antioxidanty, každý potřebuje a chrání tělo před volnými radikály. Při čemž působí pozitivně na buňky, zabraňuje tvorbě chorob.
Brusinky - červené borůvky...
Díky zázračným učinkům brusinky označujeme za borůvky. Obsahují v hojném počtu látky s antioxidačním efektem. Není ještě vědecky dokázáno, ale brusinky pomáhají při hubnutí, srovnání střevní mikroflóry, pro zdraví srdce...
Pokud chcete začít brusinky konzumovat. Konzumujte jen přírodně vypěstované bez prumyslového zásahu.
Bulgur - nabitá potravina
Bulgur vlastně je celozrnná pšenice tvrdá. Hovoříme o potravině plmé vápníku, minerálů a minerálních látek. Napomáhá ke snížení váhy, ke zdravému srdci a delšímu životu.
Bulgur obsahuje velké množství vlákniny, které navazuje pocit plnosti tudíž je vhodný k hubnutí.
Batáty - sladké brambory pocházející z Ameriky
Vinikají v obsahu vitamínu C. Mimo jiné podporují imunitní systém a předcházejí degenerativním onemocněním. Steroly, které batáty obsahují, působí ke snážení cholesterolu a zabraňuje tvorbě rakoviny.
Opomenout ale ani nesmíme kyselinu chlorgenovou, která níčí karcionagy a viry. Tudíž je považováná za protirakovinou látku.