Potravinová abeceda | H
Máme tu nový týden a sním i nový článek. Tentokrát na H...
Do potravinové abecedy vybírám potraviny, které jsou něčím zajímavé a přináší něco našemu tělu. Jedná se tedy o projekt řízený abecedou, postupuji popořadě kdy podle danného písmena vybírám potraviny.
Hlíva ustřičná... Houba?
Až na to že, jako normalní houba hlíva nevypadá, řadíme jí mezi houby. Nejvíce se jí daří na odumřelých kmenech stromů. Díky jejím blahodárným učinkům je využívána nejčastěji v potravinářském a farmaceutickém průmyslu.
Nejenže obsahuje plnou řadu příslušných vitamínu ale hlavní předností jsou protivirové, protibakteriální a protizánětlivé účinky. Navíc obsahuje tzv. glukany, které aktivují imunitní systém. Odstraňují stres a únavu. Proto je hlíva často využívaná v doplncích stravy podporující imunitu.
Himalajská sůl - reklamní tah nebo opradu zdravá potravina...
Sůl má růžovou barvu. Je těžena z úpatí Himalájí, v Pakistánu. Obsahuje celkem 84 přírodních látek. Oproti stolní soli není rafinováná, tudíž neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva.
Pokud konzumujeme běžnou sůl, naše tělo plýtvá velkým množstvím energie, aby udrželo vyrovnanou hladinu tekutin. Přemýšlejte i nad základními potravinami.