Potravinová abeceda | J

29.05.2020

Pokračujeme...

Nový díl potravinové abecedy a sním písmeno J. Co vás napadne?

Nad potravinami hodně přemýšlím, ale občas na něco zapomenu. Proto budu ráda pokud sami vymyslíte potravinu.


Jahody - nejoblíbenější ovoce

Ačkoli jahody jsou na našem uzemí již dlouho, zažívají aktuálně oblibu.


Jahody obsahují velké množství vitamínu B a C. Zároveň obsahují minerální látky jako draslík, železo nebo vápník. Pozitvně působí na cévy a nervy. Skvěle působí také na překyselení žaladku, k čemu se važou ledvinové, močové a žlučové kameny.

Jáhly - bezlepková potravina

Jáhly jsou čistě bezlepkové, získávají se odstraněním vrchní slupky prosa setého. 


Jáhly jsou také bohaté na minerální látky. Obsahují hořčík, draslík, fosfor a hlavně křemík. Proč píši hlavně? křemík je antioxidant, podporůjící růst a výživu vlasů, zubů, nehtů. Pokud je např. vlas oslaben, křemík ho vyztuží a dodá sílu pro delší růst. Křemík ale nepůsobí jen na vlasy a nehty, ovlivňuje také pružnost kůže, svalů.