Potravinová abeceda | O

31.07.2020

Pro písmeno O není tak složité vymyset potraviny. Třeba takové ořechové máslo využívám denně, asi už zvyk. Ale ráno, je vše dovoleno :)


Proto výbírám potraviny, které pravidelně využívám, hojně jím a něco o nich vím. 


Okurka... hydratace

Okurka díky svému složení má nízkou kalorickou hodnotu a tudíž je doporučována při hubnutí. Je tvořena z 90% vodou.  Proto se tělo čistí a zbavuje škodlivých látek. Obsahuje také skupinu minerálu, podporující růst vlasů, zubů, nehtů. Dávejte pozor, některé druhy obsahují nadmíru jadérek, které mohou způsobit trávicí problémy.

Již odjakživa je symbolem mladistvé pokožky. Pokožku obstojně hydratuje a dodává jí vláhu a pružnost. Stahujr póry, napomáha při kopřivce či ekzému. Má bělicí učinky, které zjemňují pihy. 

Ořechová másla... zdraví ve skleničce..

Ořechová másla se staly největším hitem v Českém fitness. Mají totiž perfektní složení. Neobsahují žadný přidaný cukr, proto jsou méně kalorické než tabulka čokolády. Jsou dokonalá. Zdravá strava je založena na dvou stavební kamenech: bílkoviny a tuky. Pozor ale zdravé tuky. A právě tyto stavební kameny zastupují ořechová másla v hojném počtu. 

Samozřejmě všechny másla nemusí být nadupané zdravími tuky, proto čtěte etikety produktů. Nejžádanějším máslem je arašídové máslo, je totiž spojeno s americkou tradicí. Naopak nejzdravějším je mandlové, ale nemejte výčitky z ostatních druhů.

Olivy - známá surovina

Olivy již získaly věrné místo v naší kuchyni. Olivy patří mezi detoxikační potraviny. Zbavují organismus škodlivých a nepotřebný látek. Jsou také nejbohatší na vitamin E. 

Konbinace mononasycených mastných kyselin s vitaminem E. Chrání buňky před volnými radikály nebo napomáhá tepnám pro lepší cyrkulaci krve. Olivy jsou také "životabuďiči", díky vysokému obsahu vápníku.