Potravinová abeceda | V
Ahoj, je tu nový týden a s ním i pokračování abecedy.
Sami si řekněte potraviny začínající na V.... no, moc jich není ale aspoň něco se našlo.
Čtěte se mnou:
Vejce
Vejce jsou již od pradávna nedílnou součástí nás všech. Největší podíl mají bílkovin. Dále pak kvatitních tuků, selenu, vitamínu a živin. Proto je dopuročováno jedno celé vejce denně. Pokud však doporučenou dávku nemůžete splnit, existuje vaječný protein. Ten patří mezi nejstarší proteiny.
Barva je odrazem plemene, tudíž v ničem jiném není rozdíl. Vejce obsahují velké množství cholesterolu. To je pravda, ale lepší varintou je jedno celé vejce než burger v rychlém stravování.
Vlašské ořechy.... České ořechy
Vlašské ořechy patří mezi nejoblíbenější surovinu středomořské kuchyně. Mají blahodárné učinky na lidské zdraví či srdce. Společně s para ořechy tvoří skupinu nejvíce kalorických ořechů. Díky obsahu tuků - olejů.
U nás v Čechách jsou snadno sehnatelným zbožím. Obsahuje neméně sacharidů, kvůli své olejnaté bázi.