Quinoto s dýňovým pyré

02.09.2020

Quinoto?... vlastně rizoto z quinoi...


Recept rozdělíme na dvě části. Nejdříve vytvoříme pyré, takže dýni upečeme v troubě a potom jí rozmixujeme a vytvoříme pyré.

na pyré:

1 dýni hokaido - nemusíme loupat, ale šlupka nám pyré zhrudkovatí

olivový olrj

sůl. pepř


quinoto:

150g quinoa

200g dýňové pyré

1-2 šalotky

300ml zeleninového vývaru

50ml bílého vína

olivový olej

sůl, pepř, chilli


sýr Feta

petržel

Dýni rozkrájíme na menší kusy, vydlabeme a očistíme. Pokapeme olejem, posypeme solí a pepřem, dáme péct do trouby na 30min, 180°C horkovzduch. Pomocí sekáčku či mixéru vytvoříme z upečené dýně pyré. Šalotku nakrájíme na drobno. Osmažíme na oleji v rozehřáté pánvi. Po chvilce opekání přidáme quinou a restujeme. Podlijeme sklenicí vína ale počkáme ještě s vývar, musí se alkohol vyvařit. Následně přidáme pyré, které musíme dobře rozmíchat. Postupně přilíváme vývar, přilijeme trošku a necháme vstřebat. Hustotu vyzkoušíme lžící, po vrypu lžící musí zůstat cestička. Dochutíme kořením. Na talíři posypeme sýrem Feta.

Dobrou chuť