Rebarborový jogurtový koláč
Rebarbora je skvělá potravina. Ze začátku jsem rebarboru neměla ráda kvůli její kyselosti ale postupně jsem si jí oblíbila víc a víc...
Vyzkoušejte tento koláč, jelikož díky jogurtu je úžasný.
100g špaldové mouky
80g třtinového cukru
1 lžička kypřícího prášku
1 "šťastné" vejce
100g bílého jogurtu
90g jablečného pyré
vanilkový extrakt
3 stonky rebarbory
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Suroviny na těsto smícháme postupně dohromady. Nejdříve si odvážíme všechny suché suroviny a poté mokré suroviny. Vzniklé těsto nalijeme do kokosovým olejem vymazané formy. Vršek koláče poklademe kousky rebarbory a dáme péct. Pečeme cca. 25-30 minut na 180°C. Po upečení necháme koláč vychladnout, aby zpevnil.