Rebarborový jogurtový koláč

22.05.2024

Rebarbora je skvělá potravina. Ze začátku jsem rebarboru neměla ráda kvůli její kyselosti ale postupně jsem si jí oblíbila víc a víc...

Vyzkoušejte tento koláč, jelikož díky jogurtu je úžasný.


100g špaldové mouky

80g třtinového cukru

1 lžička kypřícího prášku

1 "šťastné" vejce

100g bílého jogurtu

90g jablečného pyré

vanilkový extrakt


3 stonky rebarbory


Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Suroviny na těsto smícháme postupně dohromady. Nejdříve si odvážíme všechny suché suroviny a poté mokré suroviny. Vzniklé těsto nalijeme do kokosovým olejem vymazané formy. Vršek koláče poklademe kousky rebarbory a dáme péct. Pečeme cca. 25-30 minut na 180°C. Po upečení necháme koláč vychladnout, aby zpevnil.