Ricottové papriky

22.02.2022

Ricottové papriky vznikly docela náhodou. Často nestíhám, tudíž potřebuji něco zdravého ale rychlé na přípravu. Myslím, že to je poměrně univerzální recept, na jehož přípravu máte vše doma.


4ks žlutý paprik - velké

250g sýru Ricotta

100g Lučina (kostka)

2 "šťastná" vejce

sůl, pepř

50g sýru Cheddar

100g sýru Eidam 30%

hrst baby špenátu - spařený

Papriky omyjeme a odřízneme vršek i se semínky. Když papriky máme, vytvoříme si náplň. Ricottu smícháme s Lučinou a vejci. Směs osolíme, opepříme a nadrobno nakrájíme sýry. Hrst špenátu spaříme horkou, převařenou vodou. Vyždímeeme a překrájíme na menší části. Vše společně promícháme a naplníme očistěné pariky ricottovou směsí. Papriky pečeme buď v horkovzdušné fritéze nebo troubě, na 150°C, 30 min. Papriky pečeme pozvolna, aby změkly.