Ricottový hruškový závin
24.11.2020
Připomeňte si podzim...
Typický štrůdl je s jablky a z listového těsta o tom žádná. Tento recept nemá štrůdl nahradit, jen ukázat, že listové těsto nahradíme za zdravější formu.
140g sýru Riccota
100g špaldové mouky
1 žloutek od "šťastných" slepiček
sůl
2 zelené hrušky
skořice
BIO vanilkový cukr
Ze surovin na těsto vyypracujeme těsto. Přendáme do potravinářské fólie a dáme do lednice odpočinout. Mezitím nastrouháme hrušky. Těsto po vyndání pomoučníme a mezi dvěma papíry na pečení vyválíme. Naplníme hrušky se skořicí a cukrem. Potom zavineme, strany dáme na sebe. Nakonec potřeme žloutkem s kapičkou rostlinného oleje. Pečeme 25min na 170°C.