Ricottový hruškový závin

24.11.2020

Připomeňte si podzim...


Typický štrůdl je s jablky a z listového těsta o tom žádná. Tento recept nemá štrůdl nahradit, jen ukázat, že listové těsto nahradíme za zdravější formu.

140g sýru Riccota

100g špaldové mouky

1 žloutek od "šťastných" slepiček

sůl


2 zelené hrušky

skořice

BIO vanilkový cukr

Ze surovin na těsto vyypracujeme těsto. Přendáme do potravinářské fólie a dáme do lednice odpočinout. Mezitím nastrouháme hrušky. Těsto po vyndání pomoučníme a mezi dvěma papíry na pečení vyválíme. Naplníme hrušky se skořicí a cukrem. Potom zavineme, strany dáme na sebe. Nakonec potřeme žloutkem s kapičkou rostlinného oleje. Pečeme 25min na 170°C.