Rybízová bublanina s kokosovou drobenkou

11.08.2020

Zdravá klasika...

Máte chuť na známou klasiku, jen chcete jíst zdravě, bez mouky a cukru. Udělejte si tuhle bublaninu a neuděláte chybu.


1 (140g) řecký jogurt bez tuku

2 "šťastná" vejce

20ml kokosový olej

vanilkový extrakt

1/2 hrnku (70g) mandlové mouky - jemně nasakané lopané mandle

1 hrnek (150g) strouhaného kokosu

1/2 kypřícího prášku

sůl

200g rybízu


drobenka:

80g strouhaný kokos

30g mandlové mouky

20ml kokosový olej

Připravíme si dvě mísy. Jedna bude na suché ingredience a druhá na mokré. Jogurt s vejci, kosovým olejem a extraktem smícháme dohromady. Následně odvážíme mouku, kokos přidáme sůl a kypřík. I suché ingredience zamícháme, aby se kypřík dobře rozptýlil. Nakonec smícháme oba obsahy a vytvoříme těsto. Formu vytřeme kokosovým olejem, těsto vylijeme do formy, posypeme propláchlým rybízem. Drobenku vytvořímee jednoduše, do oleje odvážíme kokos a mouku. Dáme na chvíli do lednice a potom zamícháme. Pomocí lžíce posypeme koláč drobenkou. Pečeme na horkovzduch, 180°C, cca. 40min. Upečenost vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí je bublanina hotová.