Rybízová bublanina s kokosovou drobenkou
Zdravá klasika...
Máte chuť na známou klasiku, jen chcete jíst zdravě, bez mouky a cukru. Udělejte si tuhle bublaninu a neuděláte chybu.
1 (140g) řecký jogurt bez tuku
2 "šťastná" vejce
20ml kokosový olej
vanilkový extrakt
1/2 hrnku (70g) mandlové mouky - jemně nasakané lopané mandle
1 hrnek (150g) strouhaného kokosu
1/2 kypřícího prášku
sůl
200g rybízu
drobenka:
80g strouhaný kokos
30g mandlové mouky
20ml kokosový olej
Připravíme si dvě mísy. Jedna bude na suché ingredience a druhá na mokré. Jogurt s vejci, kosovým olejem a extraktem smícháme dohromady. Následně odvážíme mouku, kokos přidáme sůl a kypřík. I suché ingredience zamícháme, aby se kypřík dobře rozptýlil. Nakonec smícháme oba obsahy a vytvoříme těsto. Formu vytřeme kokosovým olejem, těsto vylijeme do formy, posypeme propláchlým rybízem. Drobenku vytvořímee jednoduše, do oleje odvážíme kokos a mouku. Dáme na chvíli do lednice a potom zamícháme. Pomocí lžíce posypeme koláč drobenkou. Pečeme na horkovzduch, 180°C, cca. 40min. Upečenost vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí je bublanina hotová.