Skořicový mřížkový koláč

20.04.2022



Tenhle recept vznikl náhodou, spíše rychlejším řešením. Recept měl začátek u skořicových šneků, jenže těsto se mi nepovedlo a tak se z toho stal koláč.



40g proteinového prášku

60g mandlové mouky

40g špaldové celozrnné mouky

2 lžičky BIO prášku do pečiva

40g kokosového oleje

1 lžíce javorového sirupu

50ml rostlinného mléka

špetka soli


Náplň:

mletá skořice

3 lžíce javorového sirupu

40g mletých lískových ořechů

1 lžíce kokosového oleje


1 balíček BIO vanilkového pudingu

500ml rostlinného mléka


Ze surovin na těsto vytvoříme těsto. Následně rozdělíme na půl. Polovinu těsta vymačkáme na dno koláčové (dortové) formy, vyložené papírem na pečení a druhou část těsta dáme do lednice. Mezitím si připravíme skořicovou náplň. Náplň dáme na první polovinu těsta. Z těsta z lednice následně vyvalíme válečky, z kterých na koláči vytvoříme mřížku. Pečeme na 180°C po dobu 20-30 minut.