Skořicový mřížkový koláč
Tenhle recept vznikl náhodou, spíše rychlejším řešením. Recept měl začátek u skořicových šneků, jenže těsto se mi nepovedlo a tak se z toho stal koláč.
60g mandlové mouky
40g špaldové celozrnné mouky
2 lžičky BIO prášku do pečiva
40g kokosového oleje
1 lžíce javorového sirupu
50ml rostlinného mléka
špetka soli
Náplň:
mletá skořice
3 lžíce javorového sirupu
40g mletých lískových ořechů
1 lžíce kokosového oleje
1 balíček BIO vanilkového pudingu
500ml rostlinného mléka
Ze surovin na těsto vytvoříme těsto. Následně rozdělíme na půl. Polovinu těsta vymačkáme na dno koláčové (dortové) formy, vyložené papírem na pečení a druhou část těsta dáme do lednice. Mezitím si připravíme skořicovou náplň. Náplň dáme na první polovinu těsta. Z těsta z lednice následně vyvalíme válečky, z kterých na koláči vytvoříme mřížku. Pečeme na 180°C po dobu 20-30 minut.