Špenátové vafle s uzenenou makrelou

01.03.2021

Neobyčejné...

Není špatné, zkusit neobvyklé chutě. Makrela je sice tučná ryba ale pro tělo velice přínosná. Pokud se však bojíte uzené ryby, zkuste jí třeba upéct, funguje to potom uplně stějně. 


1 "šťastné" vejce

30g baby špenátu (muže být i mražený)

75ml kefíru

sůl, pepř

80g celozrnné špaldové mouky

1/2 kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů - BIO


kokosový olej

uzená makrela (z ní vybrat kousky masa)

menší šalotka

cherry rajčata

sůl, pepř

Pokud používáte mražený špenát, spaříme horkou vodou nebo necháme v teple rozmrazit. Používáte-li čerstvý, tento krok přeskočte. Ingresience na vafle dáme do míxéru, špenát se rozemele a vznikne nám těsto. Ještě záleží, kde budete péct. Na vymazání použijeme kokosový olej. Peču v silikonové formě v troubě. Můžete ale i elektrické vaflovači, jen změnte dobu pečení. Silikonovou formu tedy vymažeme olejem, jen pro jistotu myslím, že ani nemusíte. Těsto dáme do formy a půečeme v horkovzdušné troubě na 180°C po dobu 40-50min. Po upečení necháme vychladnout, potom vyklopíme. Připravíme si doplňkové ingredience a hotovo.

P. S. - Nemusíte jej podávat zrovna takhle, vyzkoušejte klidně i jiný způsob.