Špendlíkový tvarohový koláč
Neznámé sezoní ovoce...
Špendlík neboli bluma či žlutá švestka..přesně takhle chutnají i vypadají. Ovoce je v celku neznámé ale zaručeně překvapí.
Náplň je ze špendlíku a těsto z tvarohu. Tvaroh při pečení sladkého používám velmi ráda.
Těsto:
500g střesně měkkého tvarohu ( takový jako je v alobalu )
150g rýžové mouky
Špendlíková vrstva:
500g špendlíků ( s peckami )
20g kokosového cukru
skořice
kokosový olej
Ingredience na těsto smícháme dohromady a vytvoříme kompaktní hmotu. Dáme do lednice, vychladit... Mezitím si vypeckujeme špendlíky. Na pánvi rozpustíme kokosový olej, přidáme špendlíky, které krátce opečeme na kokosovém oleji. Ke špendlíkům přidáme cukr a skořici. Dále náplň vypneme a odstavíme. Koláčovou formu si vytřeme kokosovým olejem, já použila formu s vyjímatelným dnem. Těsto rozpřostneme na dno formy a propícháme vidličkou. Na těsto vylijeme náplň, ozdobíme zbytkem těstem, pokud máme a pečeme v troubě. Troubu si rozehřejeme na 180°C. Pečeme cca. 20 minut...