Špendlíkový tvarohový koláč

21.08.2019

Neznámé sezoní ovoce...


Špendlík neboli bluma či žlutá švestka..přesně takhle chutnají i vypadají. Ovoce je v celku neznámé ale zaručeně překvapí. 


Náplň je ze špendlíku a těsto z tvarohu. Tvaroh při pečení sladkého používám velmi ráda. 


Těsto:

500g střesně měkkého tvarohu ( takový jako je v alobalu )

150g rýžové mouky


Špendlíková vrstva:

500g špendlíků ( s peckami )

20g kokosového cukru

skořice

kokosový olej

Ingredience na těsto smícháme dohromady a vytvoříme kompaktní hmotu. Dáme do lednice, vychladit... Mezitím si vypeckujeme špendlíky. Na pánvi rozpustíme kokosový olej, přidáme špendlíky, které krátce opečeme na kokosovém oleji. Ke špendlíkům přidáme cukr a skořici. Dále náplň vypneme a odstavíme. Koláčovou formu si vytřeme kokosovým olejem, já použila formu s vyjímatelným dnem. Těsto rozpřostneme na dno formy a propícháme vidličkou. Na těsto vylijeme náplň, ozdobíme zbytkem těstem, pokud máme a pečeme v troubě. Troubu si rozehřejeme na 180°C. Pečeme cca. 20 minut...