Špindlerův Mlýn

29.06.2019


Špindl je krásné místo. Není to jen místo, kam jedete jen v zimě ale užasně vypadá i v létě. Máte na výběr ze spousty krásných míst. Jste sice na horách, tudíž může tam být chladněji, ale stojí to za to.... 


Protože jsme do Špindlu přijeli akorát na oběd, měli jsme už hlad. Ten víkend, se jeli závody na kole, takže doprava houstla....

První zastávka byla jasná, a to se dobře najíst... Restaurace Lebeda


Nachází se v koutě Špindlu, kam byste zajeli jen těžko. Lebedu uvidíte hned na poprvé. Ačkoliv uvnitř je vcelku malá, má velký pozemek. Můžete sedět venku nebo uvnitř....


Jedná se o opravdovou klasickou českou kuchyni. Jejich specialitou je vepřový bůček nebo bramboré taštičky na způsob plněných knedlíku. 


Třeba jsme si odjednali krkonošský kyselo, a místo brambor, který se bežně požívají, dali bramborové pyré. Zajímavé...

Parmazánové rizoto se zeleninou a kozím sýrem...




Do tohoto vedra patří něco osvežujícího. Takže volba byla jasná a to domácí borůvková zmrzlina s borůvkovou omáčkou a zakysanou smetanou. 

Ubytovaný jsme byli v Amenity Resortu...


Jako tenhle hotel já doporučuju. Dostali jsme velký pokoj. Krásný výhled. Fakt super... 

Vyjeli jsme lanovkou na horu Sv. Petra a Medvědín. Krásný výlet to byl, projeli jsme se novou lanovkou na Sv. Petra. Svítilo sluníčko ale nahoře příjemně foukalo. 

Další den už nás nic nečekalo, jen oběd...Zavítali jsme do hotelu Bedřiška, kousek od Lebedy, do restaurace Orange le Moon. Seděli jsme sice venku ale uvnitř to bylo moc hezky zařízený, bylo to do takového staršího stylu s moderními prvky. 

Jídlo bylo originálně vymyšlený. Zaujala nás panenka se švestkovou omáčkou nebo vepřová panenka plněná tomelem, což je kaki. Tomel chutnal jako míchaná vajíčka s trošku nasládlou chutí...

Sem zkuste určitě zajet a dát si něco dobrého, stojí to za to... Mají opravdu originální kombinace, které musíte ochutnat.


P. S. Dejte si nějaký dezert a napište mi názor?!!...