Tacos z červené čočky

16.08.2022

Také máte rádi mexickou kuchyni, ale hledáte zdravější variantu tortill. Myslím, že jsem našla. Tyto tortilly z červené čočky sice nenahradí chuť tortill klasických ale budou dostačující náhradou.


cca 4ks placek:

120g červené čočky

sůl

250ml vody - na vaření

2ks "šťastných" vajec

15g-20g špaldové mouky

slunečnicový olej


1ks nastrouhané okurky hadovky

1ks na proužky nakrájené červené cibule

150g zakysané smetany

1 stroužek česneku

sůl, pepř, paptika

240g sterilizované cizrny ve slaném nálevu

olivový olej


Čočku uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Čočku rozmixujeme s vejci dohladka, přidáme mouku. Vznikne nám těsto připomínající palačinkové. Jednotlivé (nejdříve zkuste menší) placky pečeme na dobře rozehřáté pánvi s trochou oleje. 

Cizrnu scedíme, společně okořeníme, pokapeme citronovou šťávou a olejem, pečeme v troubě na 180°C po dobu 20 minut. Dále oškrábeme okurku a nastrouháme. Cibuli nakrájíme. Nezapomene všechny komponenty osolit, protože vše musí mít chuť.  Ze zakysané smetany, česneku, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dip.

Nakonec placky poté naplníme a můžeme podávat.