Tacos z červené čočky
Také máte rádi mexickou kuchyni, ale hledáte zdravější variantu tortill. Myslím, že jsem našla. Tyto tortilly z červené čočky sice nenahradí chuť tortill klasických ale budou dostačující náhradou.
cca 4ks placek:
120g červené čočky
sůl
250ml vody - na vaření
2ks "šťastných" vajec
15g-20g špaldové mouky
slunečnicový olej
1ks nastrouhané okurky hadovky
1ks na proužky nakrájené červené cibule
150g zakysané smetany
1 stroužek česneku
sůl, pepř, paptika
240g sterilizované cizrny ve slaném nálevu
olivový olej
Čočku uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Čočku rozmixujeme s vejci dohladka, přidáme mouku. Vznikne nám těsto připomínající palačinkové. Jednotlivé (nejdříve zkuste menší) placky pečeme na dobře rozehřáté pánvi s trochou oleje.
Cizrnu scedíme, společně okořeníme, pokapeme citronovou šťávou a olejem, pečeme v troubě na 180°C po dobu 20 minut. Dále oškrábeme okurku a nastrouháme. Cibuli nakrájíme. Nezapomene všechny komponenty osolit, protože vše musí mít chuť. Ze zakysané smetany, česneku, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dip.
Nakonec placky poté naplníme a můžeme podávat.