Tapiokový puding
27.09.2019
Snídaně nebo i svačina...
Toto je přesně podzimní snídaně. Zahřeje a dodá energii do podzimního dne.
Rychlá, zdravá a nenáročná snídaně. Klidně si puding udělejte den předtím a puding vydží v lednici.
Tapioka - Pochází z kořene manioku, který používali staří Mayové. Z perel tapioky se cytváří škrob, mouka, atd...Tapioka také neobsahuje lepek, takže se hodí i pro bezlepkovou dietu..
100g tapiokových perel
200ml vody
50ml rostlinného mléka
250g švestek ( nakrájených na menší kousky )
2 lžičky skořice - mleté
3 lžíce mandlového likéru
- Den předem si připravíme tapioku. Perly namočíme do vody a necháme přes noc v lednici, nasáknou vodu a nabobtnajl. Druhý den přemístíme do hrnce. přidáme mléko a vaříme do husté kaše, po vychladnutí to ještě zhoustne.Švestky dáme do hrnce se skořicí i likérem a krátce povaříme. Nakonec dáme puding s tapioky do mističek, nandáme švestky a podáváme...
Pěkný den...