Tapiokový puding

27.09.2019

Snídaně nebo i svačina...

Toto je přesně podzimní snídaně. Zahřeje a dodá energii do podzimního dne. 


Rychlá, zdravá a nenáročná snídaně. Klidně si puding udělejte den předtím a puding vydží v lednici.


Tapioka - Pochází z kořene manioku, který používali staří Mayové. Z perel tapioky se cytváří škrob, mouka, atd...Tapioka také neobsahuje lepek, takže se hodí i pro bezlepkovou dietu..




100g tapiokových perel

200ml vody

50ml rostlinného mléka


250g švestek ( nakrájených na menší kousky )

2 lžičky skořice - mleté

3 lžíce mandlového likéru

  • Den předem si připravíme tapioku. Perly namočíme do vody a necháme přes noc v lednici, nasáknou vodu a nabobtnajl. Druhý den přemístíme do hrnce. přidáme mléko a vaříme do husté kaše, po vychladnutí to ještě zhoustne.Švestky dáme do hrnce se skořicí i likérem a krátce povaříme. Nakonec dáme puding s tapioky do mističek, nandáme švestky a podáváme...


Pěkný den...