Tvarohová panna cota s maliny a mandlemi
Je libo snídaně...
Lehký a jednodnuchý dezert, představím si ho jak v parném letní dni, na osvěžení, tak i jako snídani bez vaření, třeba v zimě. Pokud uděláte panna cotu doplněnou o jablka a skořici, je pozimní až zimní dezert hotov.
bílá část:
130g tvarohu - ve vaničce (ja použila BIO odtučněný, ale nevadí i tučný, ba naopak tělo potřebuje i tuky - zdravé!)
130g bílého jogurtu - trochu hustší
3 plátky želatiny
150g malin
kůra 1/2 limety
mandle - plátky
čekankový sirup
Namočíme plátky želatiny do trochu vody, zhruba 5 lžic. Společně smícháme tvaroh a jogurt. Namočená želatina nasaje vodu a tak "zgumovatí", ůplně se nerospustí. Želatinu přendáme do malého rendlíku a pod bodem varu, na malém stupni želatinu rozpustíme. Až želetina bude podobná vodě, přidáme 2 lžíce tvarohu smíchaného s jogurtem. Důkladně rozmícháme, obsah rendlíku nalijeme tpět do smíchaného tvarohu s jogurtem. Společně vymícháme hladký krém, nalijeme do malých mističek, které necháme přes noc v lednici. Druhý den, krém v mističkách obřízneme a vyklopíme. Ozdobíme rozehřátými malinami smíchané s kůrou, mandlemi a čekankovým sirupem.