Tvarohovo - jogurtový chessecake

12.01.2021

Chessecake je známý po celém svetě, neboť jedná o obyčejný tvarohový koláč, pro každého v jiném podání. Na chessecake existuje nepřeberné množství receptů, proto není jednoduché vybrat ten správný. Vždy se ale řiďte selským rozumem, překombinový, složitý recept nebude ten pravý.


50g bezlepkových piškotů (viděla jsem i špaldové)

50g lískooříškové mouky (Lifelike)

70g másla - BIO


krém:

250g tvarohu - BIO, farmářský (klidně tučný, tělo zdravé tuky potřebuje)

280g řecký bílý jogurt 

2 "šťastná" vejce

vanilkový extrakt - domácí, Marks&Spencer


Piškoty rozdrtíme, smícháme s lískooříškovou moukou. Rozpustíme máslo, smícháme s drobečky mouky a piškotů a vytvoříme drobenku. Dno dortové formy  vyložíme pečicím papírem. Drobenkou vyplníme dno a pořádně utllačíme, např. dnem. skleničky. Na krém vše smícháme a zamícháme v hladký krém. Krém nalijem na připravené dno. Spodní část formy zabalíme do alobalu. Do menšího, ale dostačujícímu formě, nalijeme cca. 5cm vody. Do vody položíme formu a pečeme v troubě na 180°C po dobu 50min. Povrch bude pružný na dotek. Po vychladnutí nakrájíme.