UDON nudle

17.04.2024

Miluju ledajaké japonské, čínské nudle ať už s masem, či bez masa, s tofu nebo krevetami. Jelikož jsou rychlé na přípravu ale také do nich můžete dát veškeré zbytky zeleniny. Navíc udon nudle zasytí.


200g udon nudlí

50g na kolečka nakrájené jarní cibulky

2 stroužky česneku - na plátky

50g pak choi - nakrájeného najemno

50g hub Shii-take

50ml omáčky Teriyaki - Živina.cz

50ml omáčky PadThai - Živina.cz

sůl, pepř, chilli

rostlinný olej


Nejprve začneme tím, že si připravíme a nakrájíme zeleninu. Začneme jarní cibulkou, česnekem, pakchoi a hubami shiitake. Na pánvi si rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme na něm nakrájenou jarním cibulku, pakchoi a česnek. Mezitím podle návodu uvaříme UDON nudle. Následně do pánve přidáme nakrájené houby shiitake. Nudle po uvaření slijeme a přidáme do pánve. K nudlím a osmažené zelenině přidáme obě omáčky, sůl, pepř a chilli. Společně promícháme a podáváme.