Vajíčková pomazánka s jogurtovým pečivem

04.01.2022

Už asi víte že vejce je zázračná potravina. Jejich příjem tedy nepodceňujte. Připravte si proto něco zdravého ale chutného. Zdravý styl není věda, poupravte si už dávno vymyšlené kombinace.


4ks "šťastná" vejce

3 lžíce bílého jogurtu

2 lžíce krémového sýra (např.: Čerstvý sýr..)

2 lžičky plnotučné horčice

sůl, pepř


25g žitné chlebové mouky + pokud se těsto bude lepit

špetka soli

lžička kypřícího prášku

25g bílého jogurtu

Vejce si uvaříme a poté prudce zchladíme, můžete dát i do lednice, vejce se budou lépe loupat. Když jsou vejce studené, oloupeme a nastrouháme najemno na struhadle. Přidáme sýr, jogurt, horčici, sůl a pepř. Důkladně zamícháme. a dochutíme. 

Pro přípravu pečiva si odvážíme a společně propracujeme suroviny. Sice není těsta moc ale použijte např.: kuchyňského robota, protože těsto se lepí a potřebuje důkladně propracovat. Poté necháme 10 minut odležet. Z těsta vytvarujeme čtyři bochánky. Bochánky vložíme na pečicí papír, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kořením a semínky. Pečeme v troubě na 180°C, 20-25 minut.