Vepřové roládky s petrželovou kaší
Zdravé vaření není složité ani časově náročné. Nejdůležitější je však první krok...pustit se do toho.
Pokud se snažím změnit svůj styl, tak nějaký čas obětovat musím. Však nebojte se, není ho potřeba moc.
400g vepřové kýty - na plátky
sůl, pepř
200g baby špenátu
rajčatový protlak na potření masa
100g nastrouhaného parmazánu
řepkový olej
5-6 kořenů petržele
sůl, pepř
máslo - 1 lžíce
Petržel oškrábeme, nakrajíme na menší části a dáme do hrnce s vodou vařit. Maso očistíme a naklepeme, čím tenší tím lepší. Důkladně osolíme a opepříme z obou stran. Špenát spaříme horkou vodou. Plátky masa potřeme protlakem, posypeme nastrouhaným parmazánem a přidáme pár spařených listů baby špenátu. Nakonec zatočíme a položíme spojem dolů. Rozehřátou pánev pokapeme olejem a roládky opečeme. Postačí ze dvou stran, přibližně 10min. Po opečení roládky přendáme do pekáčku, pokapeme olejem. Pečeme na 150°C, 15-20 min. Mezitím slijeme petržel, trošku vody tam můžete nechat. Petržel rozmixujeme do hladka. Okořeníme a přidáme máslo. Kaši finálně promícháme a hotovo. Maso z trouby vytáhneme, necháme odpočinout, jelikož maso pustí hodně šťávy. Dobrou chuť.