Žampionové pohankové palačinky

13.04.2021

Když nevíte co vařit, zkuste sláné palačinky. Neříkám palačinky nejsou nic dietního, však jednou za čas neuškodí. Navíc tyhle palačinky jsou z části z pohankové mouky a z vody.


180g pohankové mouky

70g špaldové mouky

3 "šťastné" vejce

500ml vody

2 lžíce řepkového oleje

sůl, pepř



250g nastrouhaného sýru typu eidam (30 - 45%)

200g nakrájených hnědých žampionů

150ml rýžové smetany

100g čerstvého sýra

1 "šťastné" vejce

sůl, pepř


kokosový olej na smažení

Z ingrediencí na palačinky, vytvoříme těsto. Těsto necháme 30 minut odležet, aby se mouka dobře vsákla a těsto zhoustlo. Mezitím nakrájíme žampiony na plátky, nastrouháme sýr a přípravíme zálivku ze smetany. Smetanu smícháme se čerstvým sýrem a vejce, následně zahustíme potřebným množstvím sýra, zbytek sýra odložíme na potom. Pánev pořádně rozehřejeme, pomažeme kokosovým olejem a smažíme palačinky. Celkem bude 12 palačinek. Jednotlivé hotové palačinky pomažeme sýrem zahustěnou zálivkou, posypeme nakrájenými žampiony a zamotáme. Zamotané palačinky naskládáme do pekáčku, zalijeme zálivkou. Nakonec posypeme sýrem. Zapečeme v troubě na 200°C po dobu 15 minut.