Zapečená dýně Hokaido jako Lasagne

25.01.2021

Lasagně miluji a baví mě také hravost barev... Ale, omezuji sacharidy, proto jsem vyzkoušela tuhle kombinaci a je geniální.

Pokud se nebojíte dýně...


Tomatová omáčka:

1/2 červené cibule

olivový olej

1 plechovka krájených rajčat

oregáno, sůl, pepř


"Bešamel"

190g Ricotta

2 "šťastná" vejce


150g patmazánu - nastrouhaný

1 bulva mozzarely

cca. 500g dýně Hokaido

olivový olej

Dýni Hokaido nemusíte oškrabávat.


Dýni rozpůlíme a vyškrábeme seminka, dužinu. Čistou dýni nakrájíme na proužky. Jdeme na omáčku, cibuli nakrajíme najemno a osmahneme na oleji. Až cibule zesklovatí přilijeme krájená rajčata. Plechovku od rajčat vvypláchneme trochou vody, vodu přilijeme do omáčky také. Okořeníme podle chuti a následně vaříme do požadované hustoty. Ricottu smícháme s vejci, solí a pepřem. Parmazán nastrouháme. Mozzarelu nakrájíme na plátky. Dno pekáče pokapeme olejem a potřeme trošičkou našeho bešamelu. Poté poklademe dýní, omáčkou a parmazánem. Postup opakujeme. Končíme bešamelem, který poklademe plátky mozzarely. Pečeme nejdříve pod alobalem,  na 160°C cca. 40min. Dýně musí změknout. Poté pečeme bez alobalu, na 200°C, 15min.