Zapečená dýně Hokaido jako Lasagne
Lasagně miluji a baví mě také hravost barev... Ale, omezuji sacharidy, proto jsem vyzkoušela tuhle kombinaci a je geniální.
Pokud se nebojíte dýně...
Tomatová omáčka:
1/2 červené cibule
olivový olej
1 plechovka krájených rajčat
oregáno, sůl, pepř
"Bešamel"
190g Ricotta
2 "šťastná" vejce
150g patmazánu - nastrouhaný
1 bulva mozzarely
cca. 500g dýně Hokaido
olivový olej
Dýni Hokaido nemusíte oškrabávat.
Dýni rozpůlíme a vyškrábeme seminka, dužinu. Čistou dýni nakrájíme na proužky. Jdeme na omáčku, cibuli nakrajíme najemno a osmahneme na oleji. Až cibule zesklovatí přilijeme krájená rajčata. Plechovku od rajčat vvypláchneme trochou vody, vodu přilijeme do omáčky také. Okořeníme podle chuti a následně vaříme do požadované hustoty. Ricottu smícháme s vejci, solí a pepřem. Parmazán nastrouháme. Mozzarelu nakrájíme na plátky. Dno pekáče pokapeme olejem a potřeme trošičkou našeho bešamelu. Poté poklademe dýní, omáčkou a parmazánem. Postup opakujeme. Končíme bešamelem, který poklademe plátky mozzarely. Pečeme nejdříve pod alobalem, na 160°C cca. 40min. Dýně musí změknout. Poté pečeme bez alobalu, na 200°C, 15min.