Zdravé BROWNIES
Není snad nikdo, kdo by neměl rád čokoládu...
Dřív, než jsem začala žít zdravě, jsem na brownies ujížděla a tento dezert milovala. Teď, když žiji zdravě, přemýšlela jsem, jak tento dezert vytvořit zdravě.
Proto s jistotou můžu říct, myslím, že jsem na to přišla.
1 hnek = 100g
1 hrnek/100g ovesné mouky - rozrmleté ovesné vločky
20g špaldové mouky
2 "šťastná" vejce
3/4 hnku/60 g kakaa
2/4 hrnku/ 50g xylotilu či jiného sladidla
1/2 balíčku prášku do pečiva BIO
2-3 lžíce kešu másla
3/4 hrnku/ 80ml rostliného mléka
50g - 100g hořké čokolády
lískové ořechy na ozdobu
ořechové máslo na ozdobu
Vezmeme si dvě mísy a suroviny rozdělíme na suché a mokré. Suché jako obě mouky, kypřík, cukr a kakao odvážíme a společně promícháme. Do druhé mísy dáme vejce, mléko a kešu máslo. Mokré ingredience promícháme a postupně přidáváme i suché ingredience. Poté do těsta nakrájíme čokoládu, můžeme přidat i nakrajené lískové či jiné oříšky. Nalijeme do silikonové či papírem vystlané formy a podle chuti ozdobíme. Pečeme 15-20min, chceme aby brownies bylo trošku lepkavé.