Zeleninové kari s kokosovým mlékem
Nevíte, co k večeři?... naučím Vás rychlovku. Inpirovaná thajskem. Neejedná se o žádnou vědu, tudíž nemějte strach.
Jak jsem psala už jednou, kari není pro mě jen omáčka. Kari má obsahovat spostu zeleniny ruzně upravenou, musí být chuť rozmanitá.
5cm zázvoru
1 šalotka
2 stroužky česneku
5ml kokosového oleje
koření: červené papriky, kurkuma,muškatový ořech mletý, sůl, pepř
1 menší cuketa
2 keříčková rajčata
300g máslové dýně
50ml vody
400ml kokosového mléka
200g jasmínové rýže
čerstvého koriandru
Dýni nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a pokapeme kokosovým olejem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C po dobu 20-ti minut. Oloupeme česnek, zázvor a šalotku. Rozmixujeme najemno v mixéru, abychom nemuseli krájet na jemno. Směs osmažíme na rozehřátém oleji. Poté přídáme nakrajenou cuketu na kostičky, koření a restujeme. Následně přidáme rajčata a mírně podlijeme vodou, aby cuketa změkla. Po 15-ti minutách přidáme kokosové mléko. Podle barvy můžeme přidat koření kurkumu nebo červenou papriku. Na závěr přidáme upečenou dýni. K tomu uvaříme rýži. Po uvaření, do rýže zamícháme nasekaný koriandr.