Slané
Kukuřičná polenta s rajčaty
Polenta není zas tak nová. Každý umí udělat z polenty kaši. Však tentokrát použijeme polentovou kaši jako základ a ten poklademe špenátem, rajčaty, tuňákem a sýrem s česnekem.
Mořský vlk v solné krustě
Ryby patří ke zdraví. Jejich maso je plné prospešných tuků jako jsou omega-3. Na ryby nezapomínejte a ve svém jídelníčku, je mějte alespoň jednou týdně.
Zeleninové kari s kokosovým mlékem
Nevíte, co k večeři?... naučím Vás rychlovku. Inpirovaná thajskem. Neejedná se o žádnou vědu, tudíž nemějte strach.
Orientální lilečky
Lilek mnoho lidí nemusí, přesto se jedná o známou surovinu. Připravit proto lilek chutně, může dát pořádně zabrat. Zkuste to ale s mým receptem a uvidíte. :)
Plněné batáty s hummusem
Tento recept se hodí jak v parném letní dni tak i v zimní. Jeho příprava není náročná, proto ho zvládne připravit každý.
Žampionové pohankové palačinky
Když nevíte co vařit, zkuste sláné palačinky. Neříkám palačinky nejsou nic dietního, však jednou za čas neuškodí. Navíc tyhle palačinky jsou z části z pohankové mouky a z vody.
Špenátové vafle s uzenenou makrelou
Není špatné, zkusit neobvyklé chutě. Makrela je sice tučná ryba ale pro tělo velice přínosná. Pokud se však bojíte uzené ryby, zkuste jí třeba upéct, funguje to potom uplně stějně.
Palak paneer s tofu a indickým chlebem NAAN
Palak je naše záchrana. Je rychlý, tudíž pokud nestíháte ideální. Navíc nikoho neurazíte a každý pochutná, to mi věřte. Pokud však nejíte tofu nebo chcete prostě změnu, dejte místo tofu jiný sýr na opekání či maso, pokrajené na malé kousky. Pravý Palak paneer je ze sýra paneer, tak můžete zkusit i ten.
Grilovaná dýně s omáčkou z bílých fazolí
Jídlo, které vás zahřeje. Při pohledu Vás zahřeje u srdce. Však veřte, že nebude jíst sami...